Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με
Jason Qin

Τηλεφωνικό νούμερο : 0086 136 8684 0889

WhatsApp : +8613686840889

Πώς το LCD ελέγχει την εργασία

July 22, 2021

Εργασίες τεχνολογίας υγρής επίδειξης κρυστάλλου με το φράξιμο του φωτός. Συγκεκριμένα, ένα LCD αποτελείται από δύο κομμάτια του πολωμένου γυαλιού (επίσης αποκαλούμενου υπόστρωμα) που περιέχουν ένα υγρό υλικό κρυστάλλου μεταξύ τους. Ένα backlight δημιουργεί το φως που περνά μέσω του πρώτου υποστρώματος. Συγχρόνως, τα ηλεκτρικά ρεύματα αναγκάζουν τα υγρά μόρια κρυστάλλου για να ευθυγραμμίσουν για να επιτρέψουν τα επίπεδα φωτός να περάσουν μέσω στο δεύτερο υπόστρωμα και να δημιουργήσουν τα χρώματα και τις εικόνες που βλέπετε.

Ενεργές και ενεργητικές επιδείξεις μητρών

Οι περισσότερες επιδείξεις LCD χρησιμοποιούν την ενεργό τεχνολογία μητρών. Μια κρυσταλλολυχνία λεπτών ταινιών (TFT) τακτοποιεί τις μικροσκοπικούς κρυσταλλολυχνίες και τους πυκνωτές σε μια μήτρα στο γυαλί της επίδειξης. Για να εξετάσει ένα ιδιαίτερο εικονοκύτταρο, η κατάλληλη σειρά είναι αναμμένη, και έπειτα μια δαπάνη στέλνεται κάτω από τη σωστή στήλη. Δεδομένου ότι όλες οι άλλες σειρές που η στήλη κόβει κλείνονται, μόνο ο πυκνωτής στο οριζόμενο εικονοκύτταρο λαμβάνει μια δαπάνη. Ο πυκνωτής είναι σε θέση να κρατήσει τη δαπάνη μέχρι τον επόμενο κύκλο ανανέωσης.

Ο άλλος τύπος τεχνολογίας LCD είναι παθητική μήτρα. Αυτός ο τύπος επίδειξης LCD χρησιμοποιεί ένα πλέγμα του αγώγιμου μετάλλου για να χρεώσει κάθε εικονοκύτταρο. Αν και είναι λιγότερο ακριβοί να παραγάγουν, τα ενεργητικά όργανα ελέγχου μητρών χρησιμοποιούνται σπάνια σήμερα λόγω του αργού χρόνου απόκρισης της τεχνολογίας και του ανακριβούς ελέγχου τάσης έναντι της ενεργού τεχνολογίας μητρών.

Τώρα που έχετε μια κατανόηση για το πώς οι εργασίες τεχνολογίας LCD, εξετάστε μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μοναδικές στα όργανα ελέγχου LCD.